top of page

Om ice/snow kite

Is eller Snökiting går ut på att man seglar med en drake som är kopplad till ett sele och du styr med en mindre bom. På fötterna har du skidor/snowboard eller skridskor. När du styr draken i vinden genereras kraft i drakseglet och du börjar åka framåt. Det är samma principer som inom seglingen där du tar dig vart du vill genom att kryssa mot, eller åka med vinden. Du kan när som helst stanna och parkera draken på ett sätt så den slutar att generera kraft.

 

Snowkite är en underbart fantastisk upplevelse som inte riktigt kan beskrivas i ord, den måste helt enkelt upplevas. Platser att utöva snowkite på är fjäll, sjöar och större fält.

Genom att gå en kurs med oss kommer du snabbt och säkert igång med snowkite - Som allt annat nytt krävs lite tålamod att lära sig men du kommer snabbt igång på snö eller is i jämförelse med vatten. De enda förkunskaper som krävs är att man behöver kunna åka skidor eller snowboard i en lätt eller normal svår backe. Alternativt vara medelgod skridskoåkare om underlaget för aktuell kurs är is.

Med hjälp av kite draken tar du dig överallt. Om det är 45 graders uppförslutning eller flera mil bort spelar ingen roll – draken tar dig dit utan problem, du behöver bara luta dig tillbaka och njuta av åkturen. För att kunna utöva snowkite behöver man, förutom sin vanliga skid- eller snowboardutrustning, en sele och en kite. Kitarna vi kör är utrustade med ett väl fungerande säkerhetssystem för att man lätt och snabbt ska kunna ta bort kraften om det är nödvändigt. 

Vi jobbar pedagogiskt med dig som elev i centrum. Under våra kurser använder vi oss av modern marknadsledande utrustning som vi hela tiden håller bra skick, för att du som elev ska få ut så mycket som möjligt av din kurs.

bottom of page